/ - UNSPLASH, KIJEV
05/10/2024 u 21:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kijev: Rusija pogubila 93 ratna zarobljenika od početka rata

Ukrajina je dokumentovala dokaze u vezi sa pogubljenjem 93 ukrajinska ratna zarobljenika, prema zvaničniku zaduženom za istragu ratnih zločina u ratu Rusije i Ukrajine.

Jurij Belousov, koji vodi odjeljenje Glavnog tužilaštva zaduženog za istragu zločina počinjenih u oružanim sukobima, iznio je posljednji broj tokom televizijskog gostovanja 4. oktobra.

- Sada imamo informaciju o smrti 93 naša vojnika koji su pogubljeni na bojnom polju, rekao je Belousov za "Jedini novini", kanal koji objedinjuje više ukrajinskih televizijskih kanala.

Belousov je rekao da je ove godine zabilježeno oko 80 odsto pogubljenja, ali da je broj pogubljenja počeo da raste u novembru "kada je došlo do promjena na gore u odnosu ruskih vojnika prema našim ratnim zarobljenicima".

Ukrajina tvrdi da je oborila 67 ruskih dronova u 11 regija

Kancelarija glavnog tužioca je 1. oktobra objavila da je otvorila istragu o onome što su opisali kao "najveće masovno pogubljenje" ukrajinskih ratnih zarobljenika koje su počinile ruske trupe od početka invazije Moskve u punom obimu u februaru 2022.

Prema zvaničnom saopštenju objavljenom na Telegram kanalu Kancelarije, ruske snage su nedavno ubile 16 ukrajinskih "ratnih zarobljenika" u blizini sela Nikolajevka i Suvi Jar u Pokrovskom okrugu u Donjeckoj oblasti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 21:29