Ким Џонг Ун и Владимир Путин / - ЕПА
12/06/2022 u 10:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ким честитао Путину Дан Русије

Руски народ је постигао велики успјех у остваривању циљева - брањења достојанства и безбједности њихове земље, док је успут наилазио на разне изазове и потешкоће. Корејски народ им шаље пуну подршку и охрабрује их, навео је Ким у поруци

Сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун дао је пуну подршку Москви честитајући Дан Русије, који се обиљежава данас, пренијела је јужнокорејска новинска агенција Јонхап, цитирајући сјевернокорејску агенцију КЦНА.

- Руски народ је постигао велики успјех у остваривању циљева - брањења достојанства и безбједности њихове земље, док је успут наилазио на разне изазове и потешкоће. Корејски народ им шаље пуну подршку и охрабрује их - навео је Ким у поруци руском предсједнику Владимиру Путину, пренио је ТАСС.

Дан Русије, познат под називом Дан усвајања декларације државног суверенитета РСФСР, државни је празник Русије.

Обиљежава се сваке године 12. јуна од 1992. у част усвајања декларације о државном суверенитету Руске Совјетске Федеративне Социјалистичке Републике 12. јуна 1990.

Доношење ове декларације Првог конгреса народних посланика означило је почетак уставне реформе у руској совјетској држави.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 21:30