- ilustracija / - FOTO: PIXABAY
22/08/2023 u 11:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kupili kuću na Siciliji za samo jedan euro

Sara i Luka smatraju da je kupovina ovog imanja nešto najbolje što su mogli da urade za sebe i svoju porodicu

Mladi bračni par Sara i Luka preselili su se 2020. godine iz Argentine na Siciliju gdje su kupili kuću za samo jedan euro.

U pitanju je plan italijanske vlade koji podrazumijeva da se sela ponovo nastane, ali ljudi u Italiji su uglavnom bili nepovjerljivi jer nisu mogli da vjeruju da se čitava nekretnina može pazariti za samo jedan euro, prenosi Zadovoljna.rs.

Sara i Luka su ipak odlučili da se upuste u ovu avanturu, a njihovo imanje nalazi se u jednom sicilijanskom selu.

Međutim, kada su pristali da kupe ovo imanje, oni nisu mogli da vide koliko je ono ruinirano i koliko će im biti potrebno vremena i novca da ga potpuno obnove, prenosi N1

Upravo u tome je i caka ove ponude. Iako naizgled djeluje bajkovito, kuće su ruinirane, napuštene i zarasle u korov, piše Net.hr.

U većini slučajeva je potrebno renoviranje iz temelja, a budući vlasnici moraju prije renoviranja da polože depozit od 5.000 eura za kuću. Zatim se obavezuju da će kuću renovirati tokom naredne tri godine. Isto tako, vlasnici su dužni da plate svu papirologiju potrebnu za prenos vlasništva. S druge strane Italija obećava da će opština da favorizuje kupce koji planiraju da angažuju lokalne radnike, koriste domaće materijale i renoviraju u najkraćem roku.

Koja je ideja ovog projekta?

– Naseljavanje napuštenih sela

– Stimulacija ekonomije sela

– Bolja budućnost sela

Sara i Luka smatraju da je kupovina ovog imanja nešto najbolje što su mogli da urade za sebe i svoju porodicu.

Oni smatraju da je Italija napravila savršen plan koji omogućava mladim bračnim parovima da se osamostale i žive zdravijim i boljim životom. Sa druge strane, sela će da procvjetaju kada se dosele novi ljudi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:00