Sergeј Lavrov / - EPA
25/06/2023 u 13:53 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lavrov: Rusija zadržava kontrolu nad nuklearnim oružjem u Bjelorusiji

Lavrov je istakao da Ruska Federacija zadržava kontrolu nad naoružanjem koje će biti raspoređeno na teritoriji Savezne države, čime se obezbjeđuje ispunjavanje obaveza

Rusija zadržava kontrolu nad taktičkim nuklearnim oružjem koje će biti raspoređeno u Bjelorusiji, saopštio je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov, istakavši da je to u skladu sa međunarodnim obavezama, prenose Nezavisne.

-To ni na koji način ne krši bilo kakvu međunarodnu obavezu, uključujući obaveze iz Ugovora o neširenju nuklearnog oružja- rekao je Lavrov bjeloruskoj televiziji ONT.

Lavrov je istakao da Ruska Federacija zadržava kontrolu nad naoružanjem koje će biti raspoređeno na teritoriji Savezne države, čime se obezbjeđuje ispunjavanje obaveza.

Ranije je direktor drugog odjeljenja za države ZND Ministarstva spoljnih poslova Rusije Aleksej Poliščuk rekao da sporazum o prisustvu ruskog taktičkog nuklearnog naoružanja na teritoriji Bjelorusije ne podrazumijeva vremenski okvir.

Prema riječima ruskog lidera Vladimira Putina, rusko oružje će biti raspoređeno u Bjelorusiju odmah nakon što objekti za njega budu spremni - početkom jula ove godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:57