Lukašenko / Foto: SPUTNIK/VIKTOR TOLOčKO
03/07/2022 u 10:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lukašenko: Rusija nam je bratska zemlja, nećemo dozvoliti da se oživi nacizam

Mi smo jedina zemlja koja podržava Ruse, a koliko je država na drugoj strani, skoro pedeset, koji se faktički bore protiv Rusije u Ukrajini, kazao je on

Minsk i Moskva neće dozvoliti da se oživi nacizam kao oružje kolektivnog Zapada usmjereno protiv slovenskog svijeta, izjavio je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

On je poručio da je Minsk uvijek podržavao i podržavaće Rusiju.

- Danas nam prigovaraju što smo jedina zemlja na svijetu koja podržava Rusiju u njenoj borbi protiv nacizma. Podržavali smo i podržavaćemo Rusiju- istakao je Lukašenko na ceremoniji polaganja venaca na memorijalnom kompleksu „Kurgan slave“ kod Minska.

On je naveo da su tvrdnje o Minsku u vezi sa tim smiješne, tužne i žalosne.

- Rusija je nama bratska država, to je najbliža zemlja u kojoj žive naša braća i braća i sestre. Tragedija Bjelorusa je što su se danas sukobila dva bratska naroda – Rusi i Ukrajinci. To je naša tragedija, ali mi uvijek govorimo da je istina jača. A istina je danas na strani bratske Rusije. Mi smo jedina zemlja koja podržava Ruse u ovoj borbi. A koliko je država na onoj strani, skoro pedeset, koji se faktički bore protiv Rusije u Ukrajini- dodao je predsjednik Bjelorusije.

Prema njegovim riječima, Bjelorusija ima najbliži savez sa Ruskom Federacijom, „sa kojom grade moćnu Saveznu državu“.

- Zar nisu znali da smo mi odavno stvorili jedinstvenu grupu Oružanih snaga u Savezu Bjelorusije i Rusije, faktički jedinstvenu vojsku? Pa zašto nam danas prigovarate? Bili smo i bićemo zajedno sa bratskom Rusijom. Naše učešće u specijalnoj operaciji odavno sam odredio, prvog dana početka specijalne operacije, kada sam rekao da nećemo nikome dozvoliti da puca u leđa Rusima. I zauzeli smo odbranu od Brestske tvrđave duž južne granice da bismo spriječili taj udarac u leđa Rusima od strane NATO trupa. Oni to ne mogu da nam oproste- poručio je Lukašenko.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:31