/ - FOTO: SKRINšOT - SAJT CRIME SITE
10/09/2024 u 11:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Maroko: Nakon 20 godina uhapšen jedan od vodećih kriminalaca u švercu droge

Jedan od traženijih kriminalaca u Maroku uhapšen je i smješten u istražni pritvor nakon 20 godina.

Riječ je o Azizu Limouniju (55), koji je uhapšen prošlog petka pod sumnjom da je vodio kriminalnu organizaciju i godišnje izvozio desetine hiljada kilograma hašiša na kopno Španije.

Marokanske vlasti procjenjuju da je svake godine slao oko 40.000 kilograma hašiša i da je bio vođa jednog od najvećih klanova koji je slao hašiš u Evropu. Limuni je bio tražen u Maroku dvadesetak godina, prenosi Crimesite.

Limounija su uhapsili službenici pravosudne policije, navodi marokanski list Al Akhbar, ali je istragu vodio Generalni direktorat za nacionalnu sigurnost (DGSN), koji se bavi organiziranim kriminalom.

Limouni je radio iz Sjeverne Afrike s raznim kriminalnim organizacijama u Španjolskoj, koje su često koristile glisere s polu-superpunjačem za pretovar paketa hašiša na otvorenom moru i dovoz na španjolsku obalu.

Jedna od lokacija na kojoj je Limouni poslovao bila je regija Castillejos, odmah ispod španske granice španske enklave Ceuta, u Maroku, u blizini grada Fnideq.

Priča se da je Limouni sklopio dogovor sa marokanskim vlastima i dobrovoljno se predao.

Ostaje da se vidi da li će protiv njega biti podignuta i krivična prijava u Španiji. Špansko pravosuđe bi tada moralo dokazati da je Limouni imao udjela u konkretnim pošiljkama hašiša zaplijenjenih u Španiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 18:11