MARS ČOKOLADICE / - FOTO: UNSPLASH
17/10/2022 u 10:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mars obustavlja isporuke čokoladica njemačkim supermarketima

Izričito smo odbili zahtjeve američkog proizvođača koji se ne mogu pravdati višim troškovima energije i sirovina - poručila je njemačka maloprodajna kompanija

Američki proizvođač čokoladica, Mars, obustavio je isporuke njemačkim lancima supermarketa Rewe i Edeka i njihovim diskontnim podružnicama Penny i Netto, zbog spora oko cijena.

Uprkos intenzivnim pregovorima, Rewe je saopštio da ne postoji valjani razlog da prihvati povećanje cijena koje Mars traži.

- Izričito smo odbili zahtjeve američkog proizvođača koji se ne mogu pravdati višim troškovima energije i sirovina - poručila je njemačka maloprodajna kompanija, prenosi Capital.ba.

Edeka je zauzela sličan stav.

“Prema našem mišljenju, trenutni Marsovi zahtjevi za značajnim povećanjem cijene nijesu činjenično opravdani”, rekao je portparol.

Mars u Njemačkoj, između ostalog, prodaje istoimene čokoladice, žvakaće gume, hranu za kućne ljubimce, tjesteninu, jela od riže i sladoled.

Rewe i Edeka kupcima predlažu alternativne proizvode, nudeći im vlastite robne marke i proizvode njemačkih kompanija.

Mars, čije je njemačko sjedište u Verdenu u Donjoj Saskoj, nije odmah komentarisao objavu njemačkih maloprodajnih kompanija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 00:35