Илон Маск / - фото: Википедија
11/11/2021 u 09:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маск испунио обећање: Продао акциjе за пет милиjарди долара

То jе прва продаjа акциjа тог произвођача електричних аутомобила од 2016. године

Извршни директор компаниjе Тесла Илон Маск испунио jе обећање и након анкете на Твитеру продао акциjе у вредности од око пет милиjарди долара.

Након што су се корисници Твитера изjаснили за то да Маск прода 10 одсто своjих акциjа, Масков фонд продао jе скоро 3,6 милиона акциjа Тесле, вриједних око 4 милиjарде долара, као и 934.000 акциjа за 1,1 милиjарду након што jе искористио могућност куповине скоро 2,2 милиона акциjа, преноси Роjтерс, јављају Новости.рс.

То jе прва продаjа акциjа тог произвођача електричних аутомобила од 2016. године.

Маскових 4,5 милиона акциjа износи око 3 одсто његовог укупног удела у Тесли, чиjе акциjе чине наjвећи део његовог богатства од 281,6 милиjарди долара, према Форбсу.

Акциjе компаниjе Тесла пале су скоро за 5 одсто након што jе Маск рекао да ће продати 10 одсто удела у фирми, на основу резултата анкете коjу jе спровео на Твитеру протеклог викенда.

Према аналитичару Даниjелу Аjвсу, Маск поседуjе око 23 одсто дионица Тесле и има око 10 милиjарди долара пореза од дионица коjе ће му доћи на наплату следећег лета.

- Имам само деонице, тако да jе jедини начин да платим порез да продам дионице - навео jе Маск на Твитеру.

Маск jе у суботу написао на Твитеру да ће продати 10 одсто своjих акциjа у "Тесли" ако корисници ове друштвене мреже подрже таj предлог.

Више од 3,5 милиона Маскових пратилаца укључило се у анкету, а њих 57,9 одсто jе заокружило одговор "да".

Америчка ТВ станица Си-Ен-Би-Си извиестила jе да се Маск суочава с порезом од више од 15 милиjарди долара у наредних неколико миесеци, што jе вероватно прави разлог због коjег продаjе акциjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 22:15