Palestina Izrael / - FOTO: TVITER
10/10/2023 u 21:43 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mediji: Izraelska vojska ispalila fosfornu municiju na Liban

Borci Hezbolaha su ranije napali iz graničnog područja Libana i pogodili izraelski tenk Merkava protivtenkovskom vođenom raketom iz neposredne blizine

Izraelske odbrambene snage (IDF) otvorile su jaku vatru na Liban, koristeći fosfornu municiju, nakon što su pripadnici militantne palestinske grupe Hezbolah napali izraelske položaje u okupiranom okrugu Kfarčuba, javila je libanska televizija Al Džadid, prenosi portal RTCG.

To granatiranje izazvalo je požare u dvorištima lokalnog stanovništva i u borovim šumarcima na tom području, prenijela je televizija.

Borci Hezbolaha su ranije napali iz graničnog područja Libana i pogodili izraelski tenk Merkava protivtenkovskom vođenom raketom iz neposredne blizine.

Liban je ranije danas lansirao 15 raketa na područje sjevernog Izraela, ali nije bila pričinjena nikakva materijalna šteta, niti je bilo povrijeđenih.

IDF je saopštila da je četiri projektila presreo PVO sistem "Gvozdena kupola", dok su ostali pali na otvorenim površinama i nisu uzrokovali nikakvu štetu ili povredili bilo koga.

Hezbolah, grupa koju podržava Iran, ranije je tvrdila da je ispalila desetine raketa i granata na tri izraelska položaja u spornom regionu Brdo Dov, u znak solidarnosti sa Hamasom.

Libanska grupa je u saopštenju navela da je napad, uz upotrebu "velikog broja raketa i granata", bio izveden u znak solidarnosti sa "palestinskim otporom", kao i da su izraelski položaji direktno pogođeni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
IZRAELVOJSKAFOSFOR
18. maj 2024 19:40