Dmitrij Medvedev / - SHUTTERSTOCK
26/10/2022 u 14:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO) Medvedev u fabrici tenkova, zaprepastio stajlingom: „Jesmo li se vratili u vrijeme Staljina?“

Kako piše The Drive, ovo bi mogao biti znak da je Rusija svjesna da je izgubila mnogo naoružanja tokom invazije na Ukrajinu. Najsavremeniji tenkovi zamijeniće stare koji su uništeni

Bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev, sada zamjenik šefa Savjeta bezbjednosti Rusije, posjetio je prije dva dana fabriku tenkova u Nižnjem Tagliju. Posjeta je uslijedila nakon što je Rusija počela da koristi zalihe iz Hladnog rata, posebno kada su u pitanju tenkovi. Kako piše The Drive, ovo bi mogao biti znak da je Rusija svjesna da je izgubila mnogo naoružanja tokom invazije na Ukrajinu. Najsavremeniji tenkovi zamijeniće stare koji su uništeni.

Medvedev je najavio posjetu na društvenim mrežama po nalogu ruskog predsjednika Vladimira Putina. Vide se tenkovi T-7253 i T-90M. Ovaj poslednji je posebno interesantan jer je to najnapredniji ruski tenk, ali je tokom rata Ukrajina zaplijenila ili uništila dosta njih.

- Povećava se proizvodnja naoružanja i specijalne opreme, od tenkova do balističkih raketa visoke preciznosti i dronova, pa se spremite - najavio je.

On nije govorio o detaljima u izjavi koja zvuči preteće. Pogotovo što je fabriku obilazio obučen u crni kožni kaput, koji je mnoge podsjetio na imidž agenata Narodnog komesarijata unutrašnjih poslova u Staljinovo vrijeme.

- Cilj je postavljen, moramo da se branimo u svim ključnim oblastima. Pažnja javnosti je na tome da će svako ko se uključi u rat u Ukrajini kao plaćenik, biti kažnjen, nadzor se nastavlja, a mi moramo da nastavimo sa snabdijevanjem naših trupa - napisao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 12:51