Дмитриј Медведев / - (Фото EPA-EFE/Y. ZYRYANOVA/SPUTNIK POOL)
27/10/2023 u 21:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medvedev: Zapad se umorio od Ukrajine, pa sa entuzijazmom podržava Izrael

Medvedev je dodao da je možda bolje rješenje da se nastavi proces bliskoistočnog rješavanja i konačno pokuša da se primijeni Rezolucija Savjeta bezbjednosti UN broj 242 od 22. novembra 1967. godine

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev smatra da svijet ne bi trebalo da se zavarava i da će se izraelska ofanziva na Gazu dogoditi.

- Izrael nastavlja da odlaže kopnenu operaciju u Gazi, uglavnom pod pritiskom SAD i plašeći se gnijeva svijeta. Ali nemojte se zavaravati, operacija će se izvršiti, i to sa najkrvavijim mogućim posledicama. Moloh (jevrejski bog rata) uvijek zahtijeva više žrtava, a ujedno će pokrenuti i ‘mašinu međusobnog nasilja‘. Uz to, Zapad je veoma umoran od Ukrajine, pa je sa entuzijazmom prihvatio da podržava Izrael - napisao je Medvedev na Telegramu.

Medvedev je dodao da je možda bolje rješenje da se nastavi proces bliskoistočnog rješavanja i konačno pokuša da se primijeni Rezolucija Savjeta bezbjednosti UN broj 242 od 22. novembra 1967. godine.

- Možda nije loše i da se usvoji originalni plan podjele Palestine usvojen 1947. godine rezolucijom Generalne skupštine UN? Pitanja su, naravno, retorička. Sve u svemu, mnogo je interesantnije dati novac za tuđi rat koji se vodi daleko od Sjedinjenih Država. Rat mora da se nastav - zaključio je bivši ruski predsjednik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:20