Ilustracija / - UNSPLASH
20/07/2023 u 14:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Micotakis: Stiže novi toplotni talas, u Grčkoj će biti i 45 stepeni

On je rekao da će se Grčka suočiti sa novim toplotnim talasom i mogućim jačanjem vjetrova koji su od ponedjeljka izazvali nekoliko požara u okolini Atine

Grčki premijer Kirijakos Micotakis pozvao je danas na "apsolutnu budnost" uoči novog talasa toplote u zemlji sa očekivanom temperaturom do 44 i 45 stepeni Celzijusa tokom predstojećeg vikenda.

- Potrebna nam je apsolutna budnost, jer teška vremena nisu prošla, upozorio je šef Vlade u posjeti Ministarstvu životne sredine, prenosi N1.

Micotakis je rekao da će se Grčka suočiti sa novim toplotnim talasom i mogućim jačanjem vjetrova koji su od ponedjeljka izazvali nekoliko požara u okolini Atine.

Kako je ranije danas saopšteno, nekoliko stotina vatrogasaca i dalje se bori sa šumskim požarima u Grčkoj, ali su požari zapadno od Atine utihnuli dok nastavljaju da bjesne na ostrvu Rodos.

Najteži požar ostaje onaj koji je izbio u utorak popodne u centru turističkog ostrva Rodos, u šumskoj oblasti sa gustim rastinjem, javila je grčka agencija ANA.

Rizik od požara je i dalje veoma visok za region oko Atine kao i za poluostrvo Peloponez i centralnu Grčku, saopštila ja tamošnja Civilna zaštita.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 23:52