Џефри Епштајн / - ртс
15/02/2024 u 12:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Epstajnove žrtve tužile FBI

Žrtve su optužile FBI da je još 1996. godine dobio vjerodostojne podatke da je Epstajn trgovao mladim ženama i djevojkama, ali da nije uspio da uzme izjave od žrtava

Desetak žrtava Džefrija Epstajna podnijelo je tužbu protiv FBI zbog prikrivanja neuspjeha u istrazi pokojnog finansijera, što je, kako tvrde, omogućilo da se njegova seksualna trgovina nastavi više od 20 godina.

Žrtve su optužile FBI da je još 1996. godine dobio vjerodostojne podatke da je Epstajn trgovao mladim ženama i djevojkama, ali da nije uspio da uzme izjave od žrtava, niti da podijeli saznanja sa federalnim i lokalnim organima za sprovođenje zakona.

Žrtve su navele da je FBI konačno započeo istragu 2006. godine, ali ju je okončao dvije godine kasnije nakon što je Epstajn priznao krivicu po optužbi za prostituciju na Floridi i nastavio da ignoriše preporuke sve do hapšenja u julu 2019. godine, prenosi Reuters. Epstajn je izvršio samoubistvo mjesec dana kasnije u zatvoru.

- Kao direktan i neposredan uzrok nemara FBI-ja, tužilje su i dalje bile žrtve seksualne trgovine, zlostavljane, silovane, mučene i izložene prijetnjama - navodi se u tužbi.

Ministarstvo pravde SAD nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentar. Tužbom koja je podnesena saveznom sudu na Menhetnu, traži se odšteta od američke vlade, jedinog optuženog. U njoj se poziva na saslušanje Pravosudnog odbora Senata od 5. decembra 2023. na kojem je direktoru FBI Kristoferu Reju postavljeno pitanje zašto FBI nije učinio više, prenosi Nova.

Vjeruje se da je broj Epstajnovih žrtava mnogo veći od 100.

Otpečaćena "Epstajnova lista": Na spisku Klinton, Tramp, princ Endru…

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:22