Илон Маск / - Инстаграм
14/04/2022 u 18:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Маск понудио 41,4 милијарде долара за Твитер

Вриједност цијене дионице Тwиттера скочила је одмах за 18 одсто

Најбогатији човјек на свијету, Елон Маск понудио је 41,4 милијарде УСД да купи цијели Twitter, наводећи да компанија има огромни потенцијал који ће он откључати.

Муск је понудио откуп свих Twitterових дионица по 54,2 по дионици, односно 41,4 милијарду долара, што је 54 одсто више од цијене дионица 28. јануара.

Вриједност цијене дионице Тwиттера скочила је одмах за 18 одсто, преносе Независне новине.

 - Инвестирао сам у Тwиттер јер вјерујем у потенцијал платформе за стварање слободе говора широм свијета. Вјерујем да је слобода говора императив за функционалну демокрацију- написао је Маск у писму предсједнику управе Twittera, Брету Таyлору, показују папири предати Америчкој комисији за регулирање и трговину вриједносним папирима (СЕЦ).

Маск је раније овог мјесеца открио како има 9,2 постотни удио у компанији, што га је учинило највећим приватним дионичарем Тwиттера. Након Мускове објаве, цијена Тwиттерове дионице порасла је 27 одсто.

Муск је додао како би, ако се његова понуда одбије, морао размотрити своју позицију дионичара.

Према Блоомберговим подацима, Муск себи може да приушти да преузме цијели Twitter. Његово тренутно богатство се процјењује на 260 милијарди долара, а Тwиттерова тржишна вриједност на 37 милијарди. Према цијени коју Муск нуди за преостале дионице, платио би нешто више, 43 милијарде долара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 07:05