EPA-EFE/HELLENIC COAST GUARD)
15/06/2023 u 23:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Na brodu koji je potonuo kod Peloponeza do sada su spasene 104 osobe

Grčka televizija je objavila da je zbog ove nezapamćene tragedije uhapšeno najmanje 11 osoba, uključujući i nekoliko Egipćana koji se sumnjiče za trgovinu ljudima

U brodu koji je u srijedu ujutro potonuo na jugu Grčke bilo je 750 migranata, od čega oko 100 djece, a do sada su spasene 104 osobe, dok je zvanično 78 osoba proglašeno mrtvim, prenio je BBC.

Ljekar Manolis Makaris iz bolnice u Kalamati izjavio je da su mu preživjeli kazali da je u ribarskom brodu bilo 750 ljudi i da bi to moglo da znači da će u toj katastrofi biti možda i 600 žrtava.

Grčka Obalska straža našla se na meti kritika zato što nije ranije intervenisala, ali vlasti kažu da su oni tokom dana ponudili pomoć, ali je to odbijeno.

Spasioci i dalje pretražuju područje na kojem je brod potonuo, ali je nada u pronalazak preživjelih sve manja.

Brod je plovio prema Italiji iz libijske luke Tobruk i prema onome što se za sada zna oko 22:40 otkazala su mu oba motora. Nakon toga je nastalo komešanje na pretrpanoj palubi i brod se prevrnuo, a potom potonuo.

Grčka televizija je objavila da je zbog ove nezapamćene tragedije uhapšeno najmanje 11 osoba, uključujući i nekoliko Egipćana koji se sumnjiče za trgovinu ljudima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 13:27