Ilustracija / - (Foto/EPA-EFE/MOHAMMED SABER)
19/11/2023 u 12:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Najmanje 30 prijevremeno rođenih beba evakuisano iz bolnice Al-Šifa

Tim UN je ranije danas saopštio da je u bolnici Al-Šifa ostao 291 pacijent pošto su izraelski vojnici evakuisali ostale pacijente, zaposlene i raseljene Palestince koji su se sklonili tamo

Ministarstvo zdravlja u Pojasu Gaze saopštilo je danas da je najmanje 30 prijevremeno rođenih beba evakuisano iz bolnice Al-Šifa i da će biti prebačene u bolnice u Egiptu.

Portparol Ministarstva Medhat Abas je izjavio u telefonskom razgovoru za AP da su bebe danas evakuisane.

Predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) su posjetili tu bolnicu u subotu uveče i saopštili da su 32 bebe među desetinama pacijenata u kritičnom stanju u bolnici, u koju su u srijedu ušli izraelski vojnici.

Za sada međutim nije jasna razlika u broju beba, navode agencije, prenosi N1.

Tim UN je ranije danas saopštio da je u bolnici Al-Šifa ostao 291 pacijent pošto su izraelski vojnici evakuisali ostale pacijente, zaposlene i raseljene Palestince koji su se sklonili tamo.

Ostali su, osim beba, u izuzetno kritičnom stanju, povrijeđeni pacijenti s inficiranim ranama i oni sa povredama kičme koji ne mogu da se kreću.

Obilazak bolnice trajao je jedan sat pošto je odatle otišlo oko 2.500 raseljenih ljudi, pacijenata koji mogu da hodaju i medicinskog osoblja, saopštila je SZO koja je predvodila misiju.

Sa pacijentima je ostalo 25 zdravstvenih radnika.

Izrael već dugo tvrdi da Hamas ima komandni punkt u bolnici i ispod nje.

Bolnica je postala ključni cilj rata protiv te islamske ekstremističke organizacije vladjuće u Gazi, posle napada na jug Izraela prije šest nedjelja.

Hamas i zaposleni u bolnici su porekli optužbe Izraela.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 02:07