Policijska potjera, ilustracija / - SHUTTERSTOCK
25/09/2024 u 18:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Naoružani napadač oteo autobus u Los Anđelesu, putnik ubijen

Jedan putnik je ubijen kada je naoružani napadač oteo autobus u Los Anđelesu i izazvao policijsku jurnjavu kroz grad prije nego što je uhapšen, saopštili su lokalni zvaničnici.

Naoružani muškarac je ušao u autobus u kome se nalazio vozač i još dva putnika nešto prije jedan sat poslije ponoći u južnom Los Anđelesu, saopštila je policijska uprava, koja je to opisala kao otmicu.

Policija je bila u potjeri dok je autobus vozio sljedećih sat vremena. Ne čini se da je osumnjičeni ikada bio za volanom, saopštila je policija, već da je vozač autobusa sve radio pod prijetnjom.

Italijanska policija na nogama: Majka otela dječaka

Policija je postavila trake sa šiljcima, koje su probušile jednu od guma. Nakon što je prešao više od 11 kilometara, autobus se na kraju zaustavio na raskrsnici u centru grada, a osumnjičeni se predao, rekli su zvaničnici. Vozač autobusa je viđen na snimku TV vijesti kako izlazi kroz prozor autobusa.

U autobusu je pronađen muškarac sa ranama od vatrenog oružja, ali detalji o tome šta je dovelo do pucnjave nisu poznati. Žrtva je prebačena u bolnicu, gdje je proglašen mrtvim. Drugi putnik nije povrijeđen.

Ovo ubistvo je posljednji u nizu nasilnih incidenata u saobraćajnom sistemu Los Anđelesa. U maju je gradonačelnica Karen Bas pozvala na povećanje bezbjednosti na autobuskim i željezničkim rutama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 18:58