/ foto - EPA-EFE: SHAWN THEW
30/10/2022 u 10:57 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Napadač na supruga Nensi Pelosi biće optužen za pokušaj ubistva

Predsjednik Džozef Bajden rekao je novinarima u nedelju da je Pelosin muž „mnogo bolje” i da je meta napada izgleda bila ona

Muškarca koji je upao u dom predsjednice Predstavničkog doma SAD Nensi Pelosi i udario njenog muža čekićem u glavu, vičući „Gdje je Nensi?“ očekuju optužbe za ubistvo u pokušaju i niz drugih teških krivičnih djela.

Policija je prvobitno odbila da otkrije motiv napada u petak u San Francisku na Pola Pelosija (82), koji je, prema kancelariji njegove supruge, podvrgnut operaciji zbog preloma lobanje i povreda desne ruke i šake, iako ljekari očekuju od njega da izvrši punu oporavak, prenosi N1.

Incident je podstakao strah od političkog nasilja manje od dvije nedelje uoči izbora koji će odlučiti o kontroli Predstavničkog doma i Senata, koji se dešavaju usred najžešće i najpolarizovanije američke političke klime poslednjih decenija.

Demokrata Pelosi bila je u Vašingtonu u vrijeme napada.

Odletjela je u San Francisko da bude sa mužem. Tri terenca tamne boje za koje se vjeruje da pripadaju specijalnoj bezbjednosnoj jedinici parkirana su u nedelju sa patrolnim automobilom gradske policije ispred Opšte bolnice Zakerberg u San Francisku, gdje je primljen Pol Pelosi.

Pol Pelosi mlađi, sin para, takođe je bio u bolnici. Na pitanje novinara o ocu, odgovorio je: „Za sada je dobro“. Predsjednik Džozef Bajden rekao je novinarima u nedelju da je Pelosin muž „mnogo bolje” i da je meta napada izgleda bila ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:37