Ким Џонг Ун / - интернет
25/11/2021 u 10:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Неће да га копирају: Ким Џонг Ун забранио грађанима да носе кожне капуте

То је омогућило трговцима да почну да набаваљају синтетичку кожу и праве капуте

Сјеверна Кореја је забранила грађанима да носи кожне капуте, након што је тај модни детаљ постао омиљен лидеру земље Ким Џонг Уну.

Ким је обукао кожни капут први пут 2019. године и од тада је тај дио одјеће постао популаран међу елитом Сјеверне Кореје, која је жељела да покаже своју лојалност вођи, пренио је "Дејли мејл".

Недавно, међутим, имитације су постале све чешће и "модна полиција" је послата да затвори радње које продају кожне капуте и да их на улици скида са људи, због забринутости да би ти "лажњаци" могли да начине Кимов изглед јефтиним и да му подрију ауторитет.

 - Полиција каже да ношење капута с циљем да неко изгледа као лидер је ''непримјерен тренд'' којим се оспорава ауторитет Кима. Власт је рекла јавности да не носи кожне капуте, јер је то дио партијске директиве, да одлучи ко може да их носи -  рекао је извор за Радио "Фри Азија".

Сличне верзије капута као Кимове прво су почеле да се појављују у септембру ове године, када се незванично поново отворила трговина између Кине и Сјеверне Кореје, послије прекида због пандемије.

То је омогућило трговцима да почну да набаваљају синтетичку кожу и праве капуте.

Радио "Фри Азија" тврди да је имао увид у документе о увозу претходних мјесеци, у којима се види да је на десетине метара материјала увезено.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. april 2024 23:28