Benjamin Netanijahu / EPA
24/12/2023 u 17:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Netanijahu: Lažne vijesti da su nas SAD ubijedile da ne širimo vojne aktivnost

Vidio sam lažne izvještaje da nas SAD sprečavaju u operativnim operacijama u regionu. To nije tačno, kazao je predsjednik Izraela

Tokom današnje sjednice izraelske vlade, premijer Benjamin Netanijahu je odbacio izvještaje u kojima se navodi da su Sjedinjene Američke Države ubijedile Izrael da ne širi svoje vojne aktivnosti.

“Vidio sam lažne izvještaje da nas SAD sprečavaju u operativnim operacijama u regionu. To nije tačno. Izrael je suverena nacija. Naše vojne odluke su zasnovane na našim sopstvenim proračunima, ali o tome neću da govorim detaljno”, poručio je Netanijahu, prenosi Rojters.

Vol strit žurnal je u subotu objavio da je predsjednik SAD Džozef Bajden ubijedio Netanijahua da ne napada militantnu grupu Hezbolah u Libanu, iz zabrinutosti da će to izazvati napad na Izrael, sličan Hamasovom napadu 7. oktobra na jug Izraela. Netanijahu je danas insistirao da akcije Izraela nisu diktirane spoljnim pritiscima.

“Odluka o tome kako da upotrijebimo naše snage je nezavisna odluka Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) i nikoga drugog”, rekao je Netanijahu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 11:57