Ilustracija / - UNSPLASH, ZATVOR- ILUSTRACIJA
30/08/2024 u 16:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Njemačka deportovala 28 osuđenih Avganistanaca

Njemačka je saopštila da je u petak nastavila da osuđene kriminalce avganistanske nacionalnosti vraća u njihovu matičnu zemlju.

Koaliciona vlada se našla pod pritiskom da zauzme oštriji stav po pitanju migracija nakon smrtonosnog uboda nožem povezanog sa Islamskom državom na gradskom festivalu prije nedelju dana i nakon što je Avganistanac nasmrt izbo njemačkog policajca u napadu nožem u junu, prenosi Rojters, prenosi N1.rs.

Časopis Špigl saopštio je da je let za Kabul poletio iz Lajpciga u petak sa 28 osuđenih kriminalaca, posle mjeseci tajnih pregovora sa posrednikom Katarom.

Vlada je u saopštenju navela da se zahvaljuje „ključnim regionalnim partnerima“ na njihovoj podršci i dodala da se radi na još takvih deportacija.

Berlin je prestao da vraća ljude u Avganistan zbog zabrinutosti za ljudska prava nakon što su talibani preuzeli vlast 2021. godine.

Dvije istočne regionalne države, u kojima je antiimigraciona partija AfD po anketama vodi, održaće izbore u nedelju.

Njemačka je u junu saopštila da ponovo razmatra deportaciju avganistanskih migranata koji predstavljaju bezbjednosnu prijetnju, nakon ubistva policajca u gradu Manhajmu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:28