/ - DžIN KEROL I TRAMP
24/11/2022 u 15:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novinarka tužila Trampa za silovanje: Napao me je u svlačionici robne kuće

Tramp je odgovorio na navode rekavši da se to nikada nije moglo dogoditi, jer Džin Kerol "nije njegov tip žene"

Novinarka E. Džin Kerol, koja je ranije optužila bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa za silovanje, ponovo je podnijela tužbu protiv njega u Njujorku.

Tužba novinarke uslijedila je samo nekoliko minuta pošto je stupio na snagu novi državni zakon, koji omogućava žrtvama seksualnog nasilja da tuže za napade koji su se desili prije nekoliko decenija.

Advokat novinarke Džin Kerol podnuo je pravna dokumenta elektronskim putem pošto su privremeno, na godinu dana, ukinuti uobičajeni rokovi za tužbu zbog seksualnog napada, objavio je AP.

Kerolova traži kompenzaciju i kaznenu odštetu za bol i patnju, psihičke povrede, gubitak dostojanstva i narušavanje ugleda.

Dugogodišnja kolumnistkinja za savjete magazina prvi put je optužbe za silovanje objavila u knjizi iz 2019. godine, navodeći da je Tramp silovao u svlačionici luksuzne robne kuće na Menhetnu 1995. ili 1996. godine.

Tramp je odgovorio na navode iz knjige rekavši da se to nikada nije moglo dogoditi, jer Džin Kerol "nije njegov tip žene".

Trampove primjedbe navele su Džin Kerol da podnese tužbu za klevetu protiv njega, ali ta tužba je na apelacionim sudovima. Sudije odlučuju da li je predsjednik zaštićen od pravnih tužbi za komentare date dok je obavljao tu funkciju.

Kerolovoj je ranije bilo onemogućeno, na osnovu državnog zakona, da tuži zbog navodnog silovanja, jer je prošlo previše godina od incidenta.

Novi zakon države Njujork, međutim, daje žrtvama seksualnih napada koje su propustile rokove u vezi sa zastarjelošću, drugu priliku da podnesu tužbu.

Već decenijama se protežu navodi brojnih žena koje su optuživale Trampa za seksualno neprimjereno ponašanje.

Tramp je, kao i u slučaju novinarke Kerol negirao sve navode, odbacivši ih kao „lažne vijesti", politička blaćenja i zavjere.

Mnoge optužbe pojavile su se pred Trampovu predsjedničku pobedu 2016. godine. Tramp se zarekao da će ih sve tužiti, ali to do sada nije učinio.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:10