Podmornica Titan / - SHUTTERSTOCK
23/06/2023 u 13:01 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Obalska straža: Tijela putnika iz podmornice Titan možda nikad neće biti pronađena

Obalska straža SAD potvrdila je sinoć da su nastradali svi članovi posade podmornice „Titan“

Kontraadmiral američke obalske straže Džon Mauger, jedan od ljudi koji su bili zaduženi za misiju spasavanja nestale podmornice "Titan", izjavio je da tijela petorice putnika u podmornici možda nikada neće biti pronađena, prenose Nezavisne.

Obalska straža SAD potvrdila je sinoć da su nastradali svi članovi posade podmornice „Titan“.

-To je nevjerovatno nemilosrdno okruženje tamo dolje na morskom dnu i krhotine se podudaraju sa posljedicama katastrofalne implozije. Nastavićemo da pretražujemo, ali nemam odgovor za mogućnosti u budućnosti-rekao je Mauger.

Britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli rekao je da vlada pruža podršku porodicama britanskih državljana koji su poginuli u toj ekspediciji, prenosi list „Telegraf“.

Pakistansko Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je saučešće porodici pakistanskog preduzetnika Šahzade Davuda i njegovog sina Sulejmana, koji su bili u podmornici.

Podmornica kompanije „Oušngejt ekspedišns“ nestala je 18. juna tokom ekspedicije do olupine „Titanika“ u oblasti oko 1.500 kilometara istočno od Kejp Koda u sjevernom Atlantiku, na dubini od približno četiri kilometra. Akcija spasavanja trajala je od 19. juna.

U nestaloj podmornici bili su britansko-pakistanski biznismen Šahzada Davud i njegov sin Sulejman, britanski biznismen i istraživač Hemiš Harding, Pol-Anri Nargolet, bivši ronilac francuske mornarice koji je ranije istraživao „Titanik“, kao i Stokton Raš, direktor „Oušengejta“, kompanije koja organizuje ova zaranjanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:49