Barak Obama / - SHUTTERSTOCK
21/08/2024 u 09:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Obama žestoko prozvao Trampa: Ne trebaju nam još četiri godine haosa

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama održao je govor na Nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke u Čiakgu, a njegovo pojavljivanje na pozornici izazvalo je veliko oduševljenje među okupljenima.

U emotivnom govoru Obama se osvrnuo na kampanju kandidatkinje Demokratske stranke Kamale Haris te je rekao kako postoji šansa da Haris kao žena ispiše istoriju Bijele kuće.

- Želimo nešto bolje. Želimo da budemo bolji. A radost i uzbuđenje koje vidimo oko ove kampanje nam govore da nismo sami -rekao je Obama.

Osvrnuo se i na kampanju Donalda Trampa.

- Djetinjasti nadimci i lude teorije zavjere i čudna opsesija gomilom. To se samo nastavlja. Prije nekoliko dana sam čuo da je neko uporedio Trampa s komšijom koji svaki minut svakog dana gura raspirivač lišća kroz vaš prozor. Od komšije, to je iscrpljujuće. Od predsjednika, to je jednostavno opasno - poručio je Obama.

Konvencija u Čikagu: Demokrate nominuju Kamalu, Bajden se oprašta od stranke

Ipak, Obama je upozorio kako Amerikanci ne nasjedaju na Trampove ludosti.

- Trampova vreća starih političkih trikova – širenja mentaliteta ‘mi i oni’, poprilično je ustajala. Ne trebaju nam još četiri godine haosa. Gledali smo taj film. Svi znamo da nastavak obično može biti samo gori - naveo je.

U svom govoru osvrnuo se i na karakteristike Haris te kandidata za potpredsjednika Tima Volca.

- Haris je spremna za ovaj posao. Ona nije komšinica koja koristi raspirivač lišća. Ona je komšinica koja žuri da vam pomogne kada vam je potrebna pomoć - rekao je Obama.

Za Volca je rekao kako jednostavno obožava ljude poput njega.

- Volim ovog tipa. Haris je pronašla savršenog partnera. Administracija Haris – Volc može nam pomoći da prođemo kroz neke od umornih starih rasprava koje guše napredak u svojoj srži - zaključio je Obama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. septembar 2024 11:25