/ фото: СРЂА БОЉЕВИЋ
04/01/2022 u 16:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбили вакцинацију: Амерички суд подржао војне специјалце

Портпарол Пентагона Џон Кирби рекао да су званичници Министарства одбране упознати са забраном и да су је прегледали

Амерички савезни судија је у понедељак издао прелиминарну забрану и тиме блокирао Министарство одбране да предузме мjере против групе од 35 припадника морнарице који су одбили да приме вакцину против корона вируса.

Тиме је такође доведен у питање захтјев Пентагона да све америчке трупе морају да буду вакцинисане. Амерички окружни судија Рид О'Конор, кога је још предсједник Џорџ Буш поставио на положај у савезном суду у Тексасу, утврдио је да пандемија не даје влади дозволу да укине слободе које сваки Американац има, те да припадници војске имају право да избјегну вакцинацију на вјерској основи, пише Блиц.

- Овај суд не умањује утицај ковид-19 на војску. Укупно, наше оружане снаге су изгубиле преко 80 живота због ковида током пандемије- написао је О'Конор у понедељак у пресуди од 26 страница.

Судија је навео да губитак вјерских слобода надмашује сваку могућу штету по морнарицу и да чак ни најгоре околности не могу оправдати губитак уставних права.

Портпарол Пентагона Џон Кирби рекао је у понедељак да су званичници Министарства одбране упознати са забраном и да су је прегледали.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 10:22