Olena Zelenska / - SHUTTERSTOCK
23/06/2024 u 14:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Olena Zelenska: Nadam se da ću živjeti do našeg trenutka pobjede

Olena Zelenska, prva dama Ukrajine, nedavno je otkrila za medije kako se snalazi usred rata i kakav uticaj ratno stanje u kojem se nalazi njena zemlja ima na porodični život.

Prva dama Ukrajine, u nedavnom intervjuu je rekla kako je pokušavala da ostane jaka zbog svog supruga, ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, baš kao i njena djeca i drugi Ukrajinci koji su pogođeni ratom.

Progovorila je o tome da je bila "blizu toga da psihički izgori" zbog invazije ruskog predsjednika Vladimira Putina na njenu domovinu, prenosi "Dejli mejl".

Olena Zelenska otkrila je kakav je lični danak pretrpjela u posljednje dvije godine, s obzirom na to da je zbog ruske invazije bila prisiljena da živi odvojeno od supruga.

On je ostao u Kijevu, dok ona živi na drugom, tajnom mjestu sa njihovo dvoje djece.

- Postoje trenuci u kojima se osjećam kao da sam na ivici psihičkog izgaranja i shvatam da mi treba odmor od svega. Trudim se učinkovito da iskoristim svaki trenutak, jer ponekad mislimo da imamo vremena za odmor, a nemamo - rekla je u intervjuu za "Telegraf".

Takođe je opisala trenutke u kojima je znala da se budi usred noći sa crnim mislima.

- Dobro je što se to događalo noću jer me onda niko od moje djece nije vidio, a trudim se uvijek da budem njihov izvor povjerenja. Znate, djeca se uvek ugledaju na roditelje i moraju da znaju da će sve biti u redu - smatra ona. 

U svojoj ispovijesti navela je da je nekoliko puta sebi dopustila da zaplače kad je bila, kako kaže, nepodnošljivo tužna.

- To je bilo nešto što sam svjesno učinila jer znam da ponekad moram da zaronim duboko do dna kako bih pronašla snagu za dalje. Morate sebi nekad i dopustiti da se isplačete - ispričala je Zelenska, prenosi Jutarnji.hr.

Olena Zelenska poziva zapad da traže od Putina da vrati ukrajinsku djecu

Kako bi lakše prebrodila situaciju u kojoj se nalazi, odlučila je da ne čita vijesti pijre spavanja, a takođe sastavlja i "spisak stvari koje je smiruju".

- Dok nešto radite, ne sjedite besposleno i samo se plašite, već radite nešto korisno u tom trenutku. Nadam se da ću živjeti do ukrajinskog trenutka pobjede - poručila je prva dama Ukrajine.

Podsetimo, ova bivša scenaristkinja upoznala je svog supruga još dok je bila tinejdžerka.

Nakon toga su zajedno radili na jednoj humorističnoj seriji i ljubav je planula. Sa ukrajinskim liderom se vjenčala 2003. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. jun 2024 14:22