Telegram / - SHUTTERSTOCK
06/09/2024 u 11:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Osnivač Telegrama se oglasio prvi put nakon hapšenja

Osnivač platforme Telegram, Pavel Durov, dao je prvu izjavu nakon hapšenja u Parizu.

Durov je izjavio da je pomogao u borbi protiv terorizma u Francuskoj, odnosno u stvaranju "vruće linije" između te aplikacije i Pariza.

On je pitanja koje su mu postavile francuske vlasti tokom saslušanja nazvao "nevjerovatnim", prenijela je agencija "RIA Novosti".

- Ako je neka zemlja nezadovoljna onlajn uslugom, trenutna praksa je da se podnese tužba protiv samog servisa. Korišćenje zakona koji su donijeti u danima prije nego što su pametni telefoni postojali za krivično gonjenje izvršnog direktora (onlajn servisa) za zločine koje su počinila treća lica na platformi koju on kontroliše, predstavlja pogrešan pristup - naveo je Durov u poruci objavljenoj na svom Telegram kanalu.

Makron o osnivaču Telegrama: Ja sam mu dao državljanstvo

Durov je priveden na pariskom aerodromu "Burže" 24. avgusta, a osumnjičen je za deset krivičnih djela, uključujući i saučesništvo u upravljanju onlajn platformom u cilju obavljanja nezakonitih transakcija organizovane grupe, i mogao bi da se suoči sa kaznom do 10 godina zatvora.

On je pušten iz zatvora 28. avgusta uz kauciju od pet miliona evra, a zabranjeno mu je da napušta francusku teritoriju i mora da se javlja policiji dva puta nedjeljno.

Francuske vlasti izdale se naloge za hapšenje osnivača Telegrama, braće Pavela i Nikolaja Durova, 25. marta zbog optužbi koje uključuju saučesništvo u posjedovanju, distribuciji i omogućavanju pristupa pornografskim fotografijama maloljetnika, prenosi "b92".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:03