Ilustracija / - FOTO: UNSPLASH - FIRMBEE.COM
09/03/2024 u 08:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Otvaranje radnih mjesta u SAD nadmašilo očekivanja

Otvaranje radnih mjesta nadmašilo je očekivanja u februaru, ali je stopa nezaposlenosti porasla, dok rast zaposlenosti nije bio ni približno brz kao što je prvobitno objavljeno.

Poslodavci u najvećoj svjetskoj ekonomiji u februaru su neto otvorili 275 hiljada novih radnih mjesta, nakon 229 hiljada u januaru i 290 hiljada u decembru, prema revidiranim podacima, prenosi Mina biznis.To znači da je u prethodna dva mjeseca neto otvoreno 167 hiljada manje radnih mjesta nego što su pokazivale dosadašnje procjene ministarstva.

U prethodnih 12 mjeseci u prosjeku je mjesečno neto otvarano 230 hiljada radnih mjesta, navodi se u izvještaju.

Najviše su u februaru zapošljavali poslodavci u sektorima zdravstva, ugostiteljstva i socijalne zaštite, te u sektoru transporta i skladištenja. Tempo zapošljavanja u državnim službama bio je na nivou mjesečnog prosjeka u proteklih godinu.

Februar je bio jači u odnosu na januar, koji je doživio oštru reviziju prema dolje na 229 hiljada, s prvobitno prijavljenih 353 hiljada. Rast broja radnih mjesta u decembru takođe je revidiran na 290 hiljada sa 333 hiljada, čime je dvomjesečni ukupni broj poslova smanjen na 167 hiljada nego što je prvobitno objavljeno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:56