Ilustracija / - UNSPLASH
22/09/2024 u 17:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pakistan: Diplomate BiH na sigurnom nakon što je njihov konvoj nagazio minu

Strane diplomate, među kojim i iz Bosne i Hercegovine (BiH), na sigurnom su nakon što je u Pakistanu konvoj vozila u kojem su se nalazili nagazio na minu 22. septembra, javljaju novinari Radija Slobodna Evropa (RSE) iz Pakistana.

- Tačno je da je jedan naš diplomata bio u konvoju ali nije bio životno ugrožen i sada je na sigurnom -naveli su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH na upit RSE.

Na mreži X iz Ministarstva su napisali da "eksplozija koja se dogodila blizu konvoja koji je osiguravao i diplomate iz Bosne i Hercegovine u Pakistanu nije ugrozila njihove živote".

U eksploziji bombe je ubijen policajac koji je bio zadužen za osiguranje stranih diplomata, a trojica su ranjena, saopštila je policija.

Policijsko vozilo koje je pratilo diplomate prema turističkom mjestu Malam Jabba u okrugu Swat, sjeverozapadni Pakistan, vjerovatno je nagazilo na minu.

U konvoju je bilo 12 diplomata iz BiH, Rusije, Vijetnama, Etiopije, Ruande, Zimbabvea, Indonezije, Uzbekistana, Turkmenistana, Kazahstana i Portugala.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. septembar 2024 17:51