Вакцине Фајзер / - Ројтерс
25/11/2021 u 10:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Паника у Фајзеру: Радница украла поверљиве податке о вакцини

Такође се наводи, да је окривљена омбанула Фајзер о томе шта је узела, како је то узела, када и зашто је то учинила и гдје се налазе украдени подаци

Фајзер је тужио дугогодишњу радницу због наводне крађе "великог броја" повјерљивих докумената, укључујући и оне повезане са вакцином против короне.

У тужби која је поднесена у уторак у савезном суду у Сан Диегу, Фајзер је рекао да је ријеч о радници Ћун Ксиао Ли, која је прекршила свој уговор о повјерљивости пребацивши више од 12.000 датотека, без дозволе, на своје личне рачуне и уређаје са свог пословног лап-топа.

 - Због великог броја докумената које је госпођа Ли незаконито присвојила, Фајзер тек треба да утврди обим пословних тајни и повјерљивих информација које она посједује - саопштила је компанија.

Наводни украдени материјали укључују "приручник" од 24. септембра који садржи интерне процјене и препоруке о фајзер/бајонтек вакцини против вируса корона, затим Фајзеров однос са њемачким партнером за вакцине, као и презентације повезане с антитијелима против рака.

Из компаније Фајзер је речено да је Ли, која је била помоћница директора за статистику, у више наврата покушавала да прикрије трагове онога шта је урадила. Такође се наводи, да је окривљена омбанула Фајзер о томе шта је узела, како је то узела, када и зашто је то учинила и гдје се налазе украдени подаци.

Наведено је и да је Ли у компанији радила 15 година, али да је скоро примила понуду за нови посао у компанији "Ксенкор Инц.", калифорнијској компанији која се фокусира на лијечење рака и аутоимуних болести.

Из Фајзера су навели и да се њихова компанија суочава с великим проблемом - да конкуренти покушавају да им преотму запослене током цијеле ове године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

03. decembar 2021 08:16