/ FOTO: POLICIA.GOB.EC/DE
12/04/2022 u 23:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пас пронашао дрогу: Пронађене 2,5 тоне кокаина међу бананама

Крајња дестинација контејнера била је Шведска

Еквадорска полиција је саопштила да је складиште од 2.428 правоугаоних пакета кокаина, бруто тежине 2.695.080 грама и нето тежине 2.423.144 грама, одузето током акције „Лагарто”, у једном од поморских терминала Гвајакила.

Замјеник командира полицијске зоне Холгер Кортез Карион, истакао је да су операцију Лагарто активирали агенти Јединице за борбу против наркотика, који су, знајући да је нарко криминална организација дрогом контаминирала контејнер са акронимом ММАУ1362082, ставили Националну јединицу у приправности. Истрага лука и аеродрома  и Регионални центар за обуку паса.

- Он је прецизирао да је након почетка операције контејнер лоциран у једном од предотпремних дворишта, да би се наставило ка блокади и након што је пас нањушио и дао узбуну за дрогу, у присуству дежурног фискалног агента и делегата компаније извознице, извршен је инспекцијски надзор и на палетама 4, 6 и 8 пронађено је укупно 142 кутије банана, код којих је приликом регистрације пронађено 2.428 паковања контаминираних кокаином- наводе из тамошње полиције.

Шеф Јединице за борбу против наркотика, Дарвин Сангокиза Кабај је навео да је, према извозним манифестима, крајња дестинација контејнера била Шведска.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 01:47