Podoljak / Tviter
15/08/2023 u 21:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Podoljak: Ukrajina neće trgovati svojim teritorijama za članstvo u NATO

Trgovati teritorijom za NATO kišobran? To je smiješno, naveo je on

Savjetnik šefa kabineta ukrajinskog predsjednika Mihail Podoljak, izjavio je danas da Ukrajina neće trgovati svojim teritorijama za članstvo u NATO-u.

- Trgovati teritorijom za NATO kišobran? To je smiješno. To znači namjerno biranje poraza demokratije, podsticanje globalnog zločinca, očuvanje ruskog režima, uništavanje međunarodnog prava i prenošenje rata na druge generacije, napisao je Podoljak na Tviteru.

On je dodao da pokušaji očuvanja svjetskog poretka i Putinov trijumf “neće donijeti mir svijetu, već novi rat”.

- Očigledno, ako Putin ne doživi potpuni poraz, politički režim u Rusiji se ne promjeni, a ratni zločinci ne budu kažnjeni, rat će se definitivno vratiti sa ruskim apetitom za još. Pokušaji očuvanja svjetskog poretka i uspostavljanja ‘lošeg mira’ kroz Putinov trijumf, neće donijeti mir svijetu, ali će donijeti i sramotu i rat, naveo je savjetnik ukrajinskog predsjednika.

Kazao je da se ovo odnosi na bilo koji format nove “podjele Evrope”, uključujući i pod okriljem NATO-a.

- Zašto onda predlagati scenario zamrzavanja, koji toliko želi Rusija, umjesto da se ubrza snabdijevanje oružjem? Ubice ne treba ohrabrivati užasnom popustljivošću, poručio je Podoljak.

Direktor privatne kancelarije generalnog sekretara NATO-a Stijan Jensen rekao je ranije danas da bi Ukrajina mogla da postane članica NATO-a ako pristane da ustupi teritorije koje trenutno odbija da prizna kao dio Rusije, prenosi “b92”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 12:26