- ilustracija / - SHUTTERSTOCK
12/04/2024 u 18:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Policajac i osumnjičeni mladić ubijeni u razmjeni vatre u Memfisu

Policajac i 18-godišnji osumnjičeni mladić su ubijeni u razmjeni vatre u kojoj su ranjena još dva policajca i jedan 17-godišnjak danas u Memfisu, u američkoj saveznoj državi Tenesi.

Policijske snage Memfisa odgovorile su oko dva sata ujutro na dojavu o sumnjivom vozilu, izjavila je privremena šefica policije Si Džej Dejvis na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da kada su se policajci približili, putnici u vozilu su pucali na njih, a policajci su uzvratili i tada su upucana tri policajca i dva osumnjičena. Jedan osumnjičeni je pobjegao automobilom, a policija ga je pratila sve dok se vozilo nije zaustavilo nekoliko blokova dalje, prenose agencije.

Dejvis je takođe saopštila da je jedan osumnjičeni odmah priveden, a da je drugi pronađen u blizini. Jedan od upucanih policajaca, Džozef Mekini, je ubijen, dok se drugi nalazi u bolnici i njegovo stanje ne smatra se kritičnim. Trećem povrijeđenom policajcu pomoć je ukazana na licu mjesta, dodala je Dejvis.

Najmanje po 10 godina zatvora za roditelje dječaka koji je izvršio masovno ubistvo u školi u SAD

Dvojica osumnjičenih, 18-godišnjak koji je upravljao vozilom i 17-godišnjak, prebačeni su u bolnicu u kritičnom stanju, gdje je stariji mladić preminuo. Dejvis je naglasila da nije poznato šta je podstaklo poziv o sumnjivom vozilu.

- Muškarci i žene iz policijske uprave u Memfisu su povrijeđeni. Kao šeficu policije, ovo me je pogodilo. I još jednom, besmislene smrti u našoj zajednici od nasilja iz oružja. Danas smo ovdje ne samo da razgovaramo o onome što se dogodilo, već da uputimo apel našoj zajednici da nasilje oružjem mora da prestane - istakla je Dejvis.

Iz policije je saopšteno da su kontaktirani tužioci, kao i da će slučaj ispitati Istražni biro Tenesija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:59