Dmitrij Poljanski / screenshot YouTube
08/02/2024 u 23:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poljanski: Priština sprovodi teror nad Srbima da bi napustili KiM

Danas na Kosovu prisustvujemo etničkom čišćenju, a zagovornici ljudskih prava čine sve da ignorišu to. Kao rezultat, više od 40 odsto Srba je napustilo pokrajinu, upozorio je zamjenik stalnog predstavnika Rusije u UN

Zamjenik stalnog predstavnika Rusije u Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski izjavio je večeras da prištinske vlasti na čelu sa Aljbinom Kurtijem na sve načine pokušavaju da se oslobode nealbanskog stanovništva, da posežu za terorom i ne prezaju od nasilja koje vrše nad Srbima kako bi napustili svoje domove.

– Žele da stvore nemoguće uslove za život. Danas na Kosovu prisustvujemo etničkom čišćenju, a zagovornici ljudskih prava čine sve da ignorišu to. Kao rezultat, više od 40 odsto Srba je napustilo pokrajinu. Pokušaj Prištine da izbaci dinar iz upotrebe je nezakonit, jer je sada ugroženo 100.000 nealbanskog stanovištva. Ovo nije pitanje ekonomije, već je diskriminatorna, politička mjera. Kao rezultat svega što vidimo, može da se desi da dođe do novog nasilja na Balkanu – upozorio je Poljanski na vanrednoj sjednici Savjeta bezbjednosti o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Ocijenio je da u poređenju sa Gazom, gdje Izraelci, kako je rekao, pokušavaju da istjeraju Palestince, trenutno postoji potencijalno slična situacija na Balkanu, koju na terenu stvaraju prištinske vlasti protiv Srba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:53