ПОСЛАНИЦА СТЕЛА КРИЗИ  / - ФОТО: ПРИНТСКРИН/ТЕЛЕГРАФ.РС.
24/11/2021 u 19:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Посланици у Доњем дому британског парламента забрањено да долази са бебом

Замjеник премиjера Доминик Раб, рекао jе да има „много симпатиjа“ за посланицу Кризи, као и да политичари мораjу да осигураjу да „наша професиjа постане дио модерног свиjет

Посланица у Доњем дому британског парламента Стела Кризи рекла jе да би “морало да буде могуће да се ускладе политика и родитељство”, пошто jоj jе речено да не може да сjеди у парламенту са своjим тромjесечним сином, пише Н1.

Лабуристкиња Кризи jе обавиjештена да jе против правила да се доводи диjете на расправе у Вестминстер хол, пошто jе то jуче учинила.

Предсjедник Доњег дома, Линдзи Хоjл jе тражио од комитета посланика да преиспитаjу то правило.

Кризи jе рекла да jоj jе „драго што то чуjе“, jер ово правило значи да не може да буде у скупштинскоj сали како би чула одлуку.

Додала jе да jе „екстремно важно“ за родитеље да могу у потпуности да учествуjу у раду Доњег дома парламента, због чега он има jаслице.

- Правила треба да се сагледаваjу у контексту и да се повремено миjењаjу - казала jе она колегама посланицима.

Позвала jе комитет Доњег дома коjи се бави процедурама да „преиспита ово питање“.

Кризи jе рекла за ББЦ да jе редовно доводила сина, кога доjи, а приjе њега и ћерку, на засиjедања у парламенту.

Али, пошто се поjавила у уторак са сином у сусjедноj Вестминстер сали, примила jе имеjл од личног секретара предсjедника одбора за протокол у коjем jе писало да њено понашање ниjе у складу са недавно обjављеном правилнику о „понашању и љубазности“.

Замjеник премиjера Доминик Раб, рекао jе да има „много симпатиjа“ за посланицу Кризи, као и да политичари мораjу да осигураjу да „наша професиjа постане дио модерног свиjета… тако да родитељи могу да организуjу посао тако да са породицом проведу онолико времена колико jе потребно“.

Портпарол Бориса Џонсона казао jе да премиjер жели да види „даља побољшања“ ка томе да парламент буде приjатељско мjесто за породицу, али да су све промjене о правилима на његовом комитету коjи се тиме бави.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 23:34