- фото илустрација / - ФОТО: UNSPLASH
06/10/2022 u 06:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Najmanje 15 migranata stradalo u Egejskom moru

Agencije prenose da je pet osoba preživjelo brodolom, a spasilačka akcija je u toku. Gumeni čamac, koji je prevozio oko 40 migranata, potonuo je uslijed jakog vjetra

Najmanje 15 osoba je stradalo kada se čamac sa migrantima potopio kod obale ostrva Lezbos, saopštila je danas grčka obalska straža. Agencije prenose da je pet osoba preživjelo brodolom, a spasilačka akcija je u toku. Gumeni čamac, koji je prevozio oko 40 migranata, potonuo je uslijed jakog vjetra.

Inače, i dalje traje velika spasilačka operacija kod jednog južnog grčkog ostrva gdje je u srijedu kasno uveče potonula jedrilica sa čak oko 100 migranata, saopštile su vlasti.

Obalska straža je saopštila da su njena plovila, privatni čamci i spasilački helikopter uključeni u traganje kod obale ostrva Kitira, južno od poluostrva Peloponeza. Zvaničnici nemaju detalje o broju ljudi koji su spaseni ili su nestali, a rekli su da je jedrilica udarila u hrid na istoku ostrva. Vjetar u tom području duvao je brzinom do 70 kilometara na sat.

Većina migranata u Grčku putuje iz susjedne Turske. Krijumčari su poslednjih mjeseci promijenili rute u pokušaju da izbjegnu vode pod nadzorom patrola oko grčkih ostrva u blizini turske obale.

Kitira je 250 milja (400 kilometara) zapadno od Turske, na ruti koju krijumčari često koriste da sasvim zaobiđu Grčku i plove direktno za Italiju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:56