Предсједник на улици / - Инстаграм
10/11/2021 u 13:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Предсједник Аустрије на посао иде пјешке или метроом

Када је 2017. године постао предсједник, први пут је усликан у гужви на улицама Беча, како са ранцем на леђима одлази на посао

Грађани земаља нашег региона навикли на лидере који се возе у блиндираним службеним аутомобилима, живе у велелепним вилама и неријетко носе скупу одећу коју не би могли да плате од својих званичних примања, Аустрија је изузетак. Предсједник ове земље Александер ван дер Белен води скроман живот који већ неколико година интригира јавност.

image

Метроом до посла

- Инстаграм

Начин на који предсједник државе долази на посао обично није вијест која интересује медије, али је Ван дер Белен успио да привуче пажњу како домаћих, тако и свјетских медија. Када је 2017. године постао предсједник, први пут је усликан у гужви на улицама Беча, како са ранцем на леђима одлази на посао.

image

У метроу

- Инстаграм

Повучен и махом сталожен предсједник, више пута је усликан на улицама Аустрије, како пјешке и без обезбјеђења одлази у канцеларију на посао. Осим тога, обично користи и услуге метроа, али га грађани често сријећу на сличним локацијама.

Како му вожња градским превозом није страна, када је свијет погодила пандемија коронавируса на прољеће прошле године, објавио је фотографију из трамваја на којој се види да носи маску на путу до канцеларије. Истакао је да жели да послужи као примјер грађанима и подстакне их да поштују мјере против заразне болести.

У трамвају неријетко и листа службене биљешке, како би се припремио за састанке који га очекују.

image

Предсједник у позадини шета пса

- Инстаграм

Једна од тема коју сматра изразито битном је и заштита животне средине, што покушава да пренесе и на своје колеге, али и државнике који га посјећују. Тако је на састанак са предсједницом Швајцарске Симонетом Сомаруга дошао трамвајем, а истим превозним средством су отишли и у посјету неколико локација.

Такође, није ријеткост ни да га Бечлије затекну као шета пса, наравно без обезбјеђења. Једном приликом чак је усликан и како случајно упада у кадар током једног интервјуа на улицама главног града Аустрије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:23