/ - Илустрацијја
17/05/2023 u 11:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prevrnuo se brod: Nestalo 39 članova posade

Kineska vlada je pokrenula hitnu akciju u kojoj su, prema navodima televizije, uključene ambasade i konzulati u Australiji, Šri Lanki, Maldivima, Indoneziji i Filipinima

Kineski ribarski brod prevrnuo se u Indijskom okeanu, a svih 39 članova posade se vode kao nestali, javila je danas državna kineska televizija "CCTV".

- Do sada nijedna nestala osoba nije pronađena - javila je "CCTV" dodajući da je predsjednik Kine Si Đinping naredio pokretanje potrage i spasavanja.

U posadi prevrnutog broda je 17 mornara iz Kine, 17 iz Indonezije i pet iz Filipina.

Brod koji pripada kineskoj kompaniji specijalizovanoj za ribarstvo "Pengali Jinglu Fishery Co.", prevrnuo se juče oko 03.00 po lokalnom vremenu (21.00 u ponedeljak po srednjoevropskm vremenu).

Spasioci iz Australije i više drugih zemalja stigli su do mjesta nesreće a Kina je poslala dva broda da učestsvuju u potrazi, navela je televizija "CCTV".

Kineska vlada je pokrenula hitnu akciju u kojoj su, prema navodima televizije, uključene ambasade i konzulati u Australiji, Šri Lanki, Maldivima, Indoneziji i Filipinima.

Kina ima najveću ribarsku flotu na svijetu, u 2022. godini je procjenjeno da ima 564.000 brodova, prema podacima Organizacije UN za hranu i poljoprivredu (FAO).

Međutim zbog smanjenih ribolovnih resursa, kineski ribari primorani su da plove sve dalje i uključeni su u veći broj sporova i pomorskih nesreća.

Dva kineska člana posade stradala su u aprilu u potapanju njihovog broda kod Filipina, prenosi "b92".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
BRODKINABRODOLOM
15. maj 2024 22:32