/ - SHUTTERSTOCK
13/01/2023 u 17:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Prikupljeno 510 izvještaja u prošloj godini o NLO

Agencija AP navodi da je nakon analize utvrđeno da većina izvještaja govori o objektima "neupadljivih karakteristika" i da se oni mogu okarakterisati kao sistemi bespilotnih letjelica ili objekti nalik balonima

Sjedinjene Američke Države (SAD) prošle godine prikupile su 510 izvještaja o neidentifikovanim letećim objektima (NLO), od kojih su mnogi letjeli u osjetljivom vojnom vazdušnom prostoru.

-Pored toga što nema dokaza o vanzemaljcima, oni i dalje predstavljaju prijetnju- navodi se u izvještaju Vlade SAD sa kojeg je skinuta oznaka tajnosti.

Agencija AP navodi da je nakon analize utvrđeno da većina izvještaja govori o objektima "neupadljivih karakteristika" i da se oni mogu okarakterisati kao sistemi bespilotnih letjelica ili objekti nalik balonima.

-Susreti sa NLO se dešavaju u ograničenom ili osjetljivom vazdušnom prostoru, što povećava zabrinutost za bezbjednost letova ili aktivnosti prikupljanja podataka od protivnika- saopštila je Kancelarija direktora nacionalne obavještajne službe u izvještaju za prošlu godinu.

Pentagon je prošle godine otvorio Kancelariju za rješavanje anomalija u svim domenima, koja se isključivo fokusirala na primanje i analizu svih izvještaja o neidentifikovanim pojavama, od kojih su mnoge prijavili vojni piloti.

Kako se navodi, Kancelarija sarađuje sa obavještajnim agencijama na daljoj procjeni tih incidenata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
NLOSADIZVJEŠTAJ
19. septembar 2024 00:53