фото: Твитер / - PC
01/12/2021 u 15:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Први снимци пуцњаве у Мичигену: Тинејџер убица претварао се да је шериф

На снимку се види како се ученици скривају у забарикадираној учионици док нападач покушава да их наговори говорећи им да је он полицајац који је дошао да их спасе

Најновији снимци који показују да је 15-годишњи тинејџер који је пуцао у средњој школи Оксфорд у Мичигену и убио троје ученика покушао да намими своје вршњаке да изађу пред њега претварајући се да је шериф, јавља Нова.

На снимку се види како се ученици скривају у забарикадираној учионици док нападач покушава да их наговори говорећи им да је он полицајац који је дошао да их спасе.

 - Полиција, можете изаћи -  говорио је ученицима који су се скривали између столова, а он стајао испред врата разреда.

Разоткрио га је сленг, случајно је изговорио ријеч бро (брате), која је углавном узречица млађих људи. Његови вршњаци су схватили да се не ради о полицајцу већ нападачу па су побјегли кроз прозор у другу зграду.

Подсјетимо, у овом нападу убијено је троје ученика старости 14, 16 и 17 година, а тешко је рањено још осморо ученика школе. Двије особе су оперисане и налазе се на интензивној њези, док је шест рањених у стабилном стању.

Полиција још увијек истражује околности које су довеле до инцидента у школи, али се тренутно сумња да је осумњичени дјеловао сам. Он је ухапшен без пружања отпора, након што је испалио 15 до 20 хитаца.

 - Све је трајало свега пет минута - изјавио је замјеник шерифа Мајкл Мекејб.

Осумњичени након хапшења није желио да разговара са полицијом, већ је одабрао да се брани ћутањем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 21:52