/ - SUNAK/-FOTO: SHUTTERSTOCK
24/10/2022 u 18:27 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Prvo obraćanje Sunaka: Radiću danonoćno da bih služio britanskom narodu

Na početku svog obraćanja je odao priznanje svojoj prethodnici Liz Tras na "dostojanstvenom vodstvu u teškim okolnostima u zemlji i inostranstvu"

Riši Sunak obratio se u centrali Konzervativne partije nakon što je postao novi premijer Velike Britanije, prenosi Avaz.ba.

Na početku svog obraćanja je odao priznanje svojoj prethodnici Liz Tras  na "dostojanstvenom vodstvu u teškim okolnostima u zemlji i inostranstvu".

Dodao je da ima čast što ima podršku parlamenta i što je izabran za lidera, ističući da mu je najveća čast u životu što može služiti zemlji ju voli, te da joj na ovaj način može vratiti bar nešto koliko joj duguje.

Ujedinjeno Kraljevstvo je divna zemlja, ali nema sumnje da se suočavamo sa velikim ekonomskim izazovima. Sada nam je potrebna stabilnost i jedinstvo - istakao je Sunak.

On je podvukao da će mu prioritet biti da vodi partiju i zemlju zajedno, jer je, kako kaže, "to jedini način na koji ćemo zajedno proći izazove s kojima se suočavamo, i da sagradimo bolju budućnost za našu djecu i unučad".

- Radit ću danonoćno da bih služio britanski narod - poručio je Sunak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 11:20