Владимир Путин / - РТС
21/11/2021 u 18:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин и Пашиниjан о корацима за стабилизациjу у Нагорно-Карабаху

Нови сукоби оружаних снага Jермениjе и Азербеjџана у региони Нагорно-Карабаха избили су 16. новембра, а примирjе jе склопљено уз посредовање Русиjе

Руски предсједник Владимир Путин и jерменски премиjер Никол Пашињан разговарали су телефоном о недавним догађаjима у Нагорно-Карабаху и мјерама за стабилизациjу ситуациjе, саопштила jе данас прес-служба Кремља.

- Разговарали су о ситуациjи у региону и корацима за његову стабилизациjу у оквиру наставка имплементациjе трилатералног споразума од 9. новембра 2020. и 11. jануара 2021. Пашињан jе изразио захвалност Русиjи на активном посредовању - наведено jе у саопштењу коjе jе пренио ТАСС, јавља Нова.рс.

Интензивни сукоби Азербеjџана и Jермениjе распламсали су се 27. септембра 2020. године у Нагорно-Карабаху. Руски предсједник Владимир Путин, председник Азербеjџана Илхам Алиjев и jерменски премиjер Никол Пашињан потписали су 9. новембра заjедничку изjаву о потпуном прекиду ватре у зони сукоба, што jе омогућило потпуни прекид неприjатељстава.

Нови сукоби оружаних снага Jермениjе и Азербеjџана у региони Нагорно-Карабаха избили су 16. новембра, а примирjе jе склопљено уз посредовање Русиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:19