Владимир Путин / - SHUTTERSTOCK
16/05/2022 u 17:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин: Предузећемо мјере због ширења НАТО-а

- Ширење војне инфраструктуре на територију Финске и Шведске несумњиво ће покренути нашу контрареакцију - рекао је Путин у Кремљу

Москва ће предузети мјере као одговор на ширење војне инфраструктуре НАТО-а на територију Финске и Шведске, изјавио је данас предсједник Русије Владимир Путин.

- Ширење војне инфраструктуре на територију Финске и Шведске несумњиво ће покренути нашу контрареакцију - рекао је Путин на самиту држава чланица Организације Уговора о колективној безбједности (ЦСТО) у Кремљу, пренио је ТАСС.

Према његовим ријечима, реакција ће зависити од природе пријетњи.

-Поред ове бескрајне експанзионистичке политике, Северноатлантска алијанса, такође, излази из оквира своје географске одреднице, ван оквира евроатлантског региона и настоји да се све активније укључи у међународна питања и контролише међународну ситуацију са становишта безбједности и утиче на њих у другим регионима свијета и то не на најбољи начин - нагласио је руски предсједник.

Он је навео да ће то несумњиво захтијевати додатну пажњу Русије.

Ширење НАТО на Финску и Шведску не представља директну пријетњу за Москву, јер Русија нема проблема са тим земљама, истакао је Путин.

- Што се тиче проширења (НАТО), посебно пријемом нових чланица, Финске и Шведске, Русија нема проблема са тим државама. Зато експанзија НАТО пријемом те двије земље не ствара непосредну опасност за Русију, прецизирао је Путин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 21:55