Putin i Džonson  / Foto: KREMLIN.RU/FLICKR/MT
30/01/2023 u 09:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putin upozorio Džonsona: "Borise, za raketu je potreban minut"

Prema riječima bivšeg premijera, ovakav odgovor je uslijedio nakon što je rekao Putinu da bi rat bio katastrofalna odluka

Bivši premijer Velike Britanije Boris Džonson tvrdi da mu je ruski lider Vladimir Putin prijetio raketnim napadom u nesvakidašnjem telefonskom razgovoru uoči početka ruskog napada na Ukrajinu.

Kako prenosi BBC, Džonson tvrdi da mu je Putin rekao da bi to trajalo „svega minut“.

Prema riječima bivšeg premijera, ovakav odgovor je uslijedio nakon što je rekao Putinu da bi rat bio katastrofalna odluka, tokom telefonskog razgovora u februaru 2022. godine.

Džonson dodaje da je tada upozorio Putina da bi napad na Ukrajinu izazvao zapadne sankcije i više trupa NATO na ruskim granicama.

Takođe ističe da je probao da smiri ruskog predsjednika time što mu je rekao da se Ukrajina neće u skorije vrijeme pridružiti Alijansi.

- U jednom trenutku mi je zaprijetio, rekavši – ‘Borise, ne želim da te povrijedim, ali raketa, bio bi joj potreban samo minut…’. Ali po tonu kojim je to izgovorio, rekao bih da se samo poigravao sa mojim pokušajima da pregovaram sa njim- rekao je Džonson.

Podsjetimo, rat u Ukrajini je počeo 24. februara 2022. godine. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:14