Rogozin  / foto: SPUTNIK/SERGEJ MAMONTOV
23/01/2023 u 10:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rogozin tvrdi da je Zapad pokušao da ga ubije: Vraćam se u Donbas, uništiću ih

Nastavljamo da pratimo ovu borbenu posadu koja je pucala na nas, poručio je on

Bivši direktor „Roskosmosa“ i rukovodilac specijalnog odreda vojnih savjetnika „Carski vukovi“ Dmitrij Rogozin izjavio je za Sputnjik da su zapadne specijalne službe odgovorne za granatiranje hotela u Donjecku u kome je on boravio sa grupom vojnih savjetnika.

- Operativno-diverzantske jedinice ukrajinskih agenata, i ne samo one, su povezane sa pokušajem ubistva i terorističkim napadom. Verovatno su i zapadne službe pomagale- rekao je Rogozin.

Dodao je da planira da se do kraja januara vrati u Donbas i obećao da će uništiti artiljerijsko oruđe iz kojeg je pucano na njega.

- Doletjelo je sedam visokopreciznih projektila, kalibra 155 mm, pet ih je eksplodiralo, dva – šesti i sedmi, koji su pali pored mojih nogu - nisu eksplodirali. Zatražio sam tačnu mapu, sliku koju je napravio tog dana, te večeri, jedan naš svemirski aparat. Vjerujem da smo utvrdili iz kojeg oružja je pucano, koje se nalazilo na optimalnoj udaljenosti i poziciji za pucanje. Nastavljamo da pratimo ovu borbenu posadu koja je pucala na nas, i nadam se da ćemo ih, kada se vratim, pronaći i uništiti - dodao je Rogozin.

Grupa „Carski vukovi“ djeluje u okviru vojnih jedinica Donjecke i Luganske Narodne Republike. Glavni zadatak savjetnika ove grupe je operativno uvođenje nove tehnike i sistema u okviru specijalne operacije.

Hotel u kome je Rogozin boravio sa grupom vojnih savjetnika „Carski vukovi“ u Donjecku našao se na meti ukrajinskog granatiranja 21. decembra.

Napadi su izvođeni visoko preciznom municijom. Rogozin je nakon ranjavanja prebačen u bolnicu u Rostov na Donu, a kasnije u Moskvu.

U granatiranju je ranjen i premijer DNR Vitalij Hocenko, a poginuo je njegov tjelohranitelj i jedan član grupe „Carski vukovi“.

On je 26. decembra imao operaciju u kojoj mu je izvađen geler iz vratnog pršljena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 01:11