/ - NATALIJA VOVK
23/08/2022 u 08:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rusi poručili ubici Darje Dugine: Trči u Estoniju i traži azil, ako želiš da ostaneš živa

Onda je čeka suđenje, i može da sačuva svoj život, napisao je Rogov na svom Telegram kanalu

Član glavnog savjeta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov poručio je ukrajinskoj državljanki Nataliji Vovk, koju je Federalna služba bezbjednosti označila kao ubicu novinarke Darje Dugine, da zatraži azil u ruskoj ambasadi u Estoniji.

- Jedina šansa za Nataliju Vovk da ostane živa je da odmah otrči u rusku ambasadu u Estoniji i zatraži azil. Onda je čeka suđenje, i može da sačuva svoj život- napisao je Rogov na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim riječima, ako Vovkova to ne uradi, onda će je se, kao opasnog svjedoka, otarasiti "njeno rukovodstvo iz SBU ili njihovi anglosaksonski gospodari".

Darja Dugina, ćerka poznatog ruskog filozofa i analitičara Aleksandra Dugina, poginula je u noći između subote i nedelje u Moskvi nakon što je automobil kojim se vozila eksplodirao.

Darja je bila sa ocem Aleksandrom na patriotskom festivalu "Tradicija", koji se održavao u selu Zaharovo.

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim je posthumno dodijeljen Orden za hrabrost ruskoj novinarki Darji Duginoj.

Federalna služba bezbjednosti Rusije saopštila je juče da iza ubistva ruske novinarke stoje ukrajinske specijalne službe.

FSB optužuje državljanku Ukrajine Nataliju Vovk, koja je sa ćerkom doputovala u Rusiju 23. jula.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 04:29