Барак Обама
19/05/2023 u 23:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rusija zabranila ulazak u zemlju za 500 državljana SAD-a, na spisku i Barak Obama

SAD i njihovi partneri danas su objavili da su uvedene nove sankcije usmjere protiv Rusije zbog rata u Ukrajini, na taj način intenzivirajući najstroži korpus sankcija ikada sprovedenih

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je bivši predsjednik SAD Barak Obama među 500 američkih državljana kojima će biti zabranjen ulazak u Rusiju, kao odgovor na najnoviji paket sankcija koje je najavio Vašington.

U saopštenju ministarstvo je navelo i da je Rusija odbila najnoviji zahtjev SAD za konzularni pristup pritvorenom novinaru Evanu Gerškoviču, koji je optužen za špijunažu, prenosi agencija RIA Novosti, javljaju mediji.

SAD i njihovi partneri danas su objavili da su uvedene nove sankcije usmjere protiv Rusije zbog rata u Ukrajini, na taj način intenzivirajući najstroži korpus sankcija ikada sprovedenih.

Prema novom paketu sankcija, ciljani su mehanizmi i pojednici koji pomažu Rusiji da izbjegnu sankcije, potom budući prihodi od energenata i vojno-industrijskih lanaca snabdjevanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:52