Durov / FOTO; Agencije
27/08/2024 u 08:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Rusi tvrde: Vašington stoji iza hapšenja osnivača Telegrama

Predsjednik ruske Dume Vjačeslav Volodin izjavio je da iza hapšenja osnivača mreže Telegram Pavela Durova stoji Vašington, jer je američkom predsjedniku Džozefu Bajdenu važno da uoči predsjedničkih izbora stavi Telegram pod kontrolu, piše Tass.

- Telegram je jedna od rijetkih i ujedno najvećih internet platformi na koju SAD nemaju uticaj. Pri tome, ona funkcioniše u mnogim zemljama koje su od interesa za njih. Uoči izbora predsjedniku SAD je važno da stavi Telegram pod kontrolu - napisao je Volodin upravo na toj društvenoj mreži.

Prema Volodinovim riječima, za SAD su nadzor na društvenim mrežama, njihova totalna cenzura i potčinjavanje tradicionalni metodi političke kontrole i spoljnog uticaja.

Tako preko Francuske pokušavaju da optuže Pavela Durova za više od deset zločina, pokušavajući da kontrolišu Telegram na isti način kao i većinu globalnih mreža.

Šef Telegrama uhapšen zbog istrage o pedofiliji i trgovini drogom na platformi

Države u kojima Telegram aktivno radi i razvija se treba da shvate suštinu onoga što se događa i da odluče: da li žele da Vašington kontroliše i tu mrežu ili njen rad ipak ne treba da bude regulisan u korist interesa SAD, predočio je Volodin.

Osnivač Telegrama Pavel Durov priveden je u subotu na pariskom aerodromu „Burže“, kada je izlazio iz privatnog aviona, a tužilaštvo u Parizu je objavilo spisak od 12 krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:11