/ - PHOTO BY COURTNEY CHESTNUT ON UNSPLASH
26/12/2022 u 17:32 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SAD: 27 osoba stradalo od mećave, ljudi umirali u vozilima

Vremenska prognoza ne obećava nešto bolje, jer se očekuje da poslije današnjeg kratkog zatišja u utorak snijeg opet počne da pada

Nakon jedne od najgorih oluja u posljednjih pola vijeka na zapadu američke države Njujork, u okolini grada Bafala prijavljeno je 27 smrtnih slučajeva, javljaju agencije prenose mediji.

Snježni nanosi zarobili su ljude u vozilima, gdje su neki i pronađeni bez znakova života. Ukupan broj stradalih u SAD od posljedica nevremena koje je pogodilo ovu zemlju za vikend tako je povećan na najmanje 48, prenio je AP.

Broj žrtava mogao bi da raste, jer su se tek danas stekli vremeneski uslovi da spasilačke službe u punom kapacitetu rade na otkrivanju tijela preminulih u smetovima snijega i u automobilima na putevima.

Mećava je započela u petak i trajala tokom božićnih praznika, a obilne sniježne padavine su bile propraćene izuzetno niskim temperaturama, izvijestio je Rojters.

Bafalo se nalazi na obali jezera Iri blizu granice sa Kanadom, a specifična lokalna klima je doprinijela tome da posljedice vremenskih nepogoda ovdje budu gore nego u drugim djelovima SAD koje su takođe zahvatile zimske oluje i mećave.

Vremenska prognoza ne obećava nešto bolje, jer se očekuje da poslije današnjeg kratkog zatišja u utorak snijeg opet počne da pada, prenosi Tanjug.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 09:16