Русија, илустрација / - фото: PEXEL
02/11/2021 u 21:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Шеф руске обавjештаjне службе се састао са директором ЦИА-е

Односи двиjе земље су озбиљно нарушени. Америчке власти оптужиле су Русиjу за низ хакерских напада и миjешање у америчке изборе, што jе Москва негирала

Секретар Савjета безбjедности Русиjе Николаj Патрушев састао се данас у Москви са директором Централне обавjештаjне агенциjе (ЦИА) САД Вилиjамом Бернсом саопштила jе прес служба руског Савjета безбjедности.

У саопштењу jе речено да су Патрушев и Бернс разговарали о руско-америчким односима, не наводећи више детаља, јављају агенције, преносе медији.

Односи двиjе земље су озбиљно нарушени. Америчке власти оптужиле су Русиjу за низ хакерских напада и миjешање у америчке изборе, што jе Москва негирала.

Амерички предсjедник Џозеф Баjден и руски Владимир Путин састали су се у jуну у Женеви са циљем да смање тензиjе између двиjе државе.

Они су се сложили да покрену преговоре о контроли наоружања и саjбер-безбjедности, уз напомену да постоjе области неслагања.

Путин jе прошлог мjесеца описао односе са Вашингтоном као "прилично конструктивне" и рекао да jе он лично развио "стабилне односе" са Баjденом. Руски лидер jе изразио наду да ће заjеднички интереси на краjу помоћи у нормализациjи односа САД и Русиjе.

Патрушев, дугогодишњи блиски Путинов сарадник, сматра се jедним од наjутицаjниjих званичника Русиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 10:40